POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty
POPŻ PODPROGRAM 2020 – efekty programu w roku 2021 dla podopiecznych Ośrodka Pomocy Społecznej w Prudniku z terenu Gminy Prudnik
Ośrodek Pomocy Społecznej w Prudnik, z terenu województwa opolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Opolu z siedzibą w Luboszycach realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2020 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem byłozapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2020 – październik 2021.
Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
- warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, mus jabłkowy, powidła śliwkowe, fasolka po bretońsku);
- skrobiowe (makaron jajeczny, płatki owsiane, ryż biały, kasza jęczmienna, herbatniki maślane, kawa zbożowa rozpuszczalna),
- mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju),
- cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
- tłuszcze (olej rzepakowy).
Pomoc żywnościowa trafiła do 820 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu Gminy Prudnik.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 40 ton żywności;
- 4800 paczek żywnościowych;
W ramach POPŻ Podprogram 2020 dla 81 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 5 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
- edukacji finansowej - 3 spotkania dla 75 uczestników
- żywieniowo dietetycznych - 2 spotkania dla 6 uczestników
Poprzedni tekst:
Publikacja: 15 Gru 2021r.
Warsztawy piernikarskie
Uczestnicy świetlicy Dąbrówka uczestniczyli w warsztatach piernikarskich
Autor: Krzysztof Grzybowski
Następny tekst:
Publikacja: 31 Gru 2021r.
Sprawozdanie z pracy placówki
Sprawozdanie z pracy placówki wsparcia dziennego prowadzonej w formie pracy podwórkowej przez wychowawcę podwórkowego "Podwórkowcy"
Autor: Krzysztof Grzybowski